Flutercussió (flute and percussion)

Isabel Serra, flauta travesera

Francisco Montañés, percusión

CARTELL FLUTERCUSSIÓ

“El virtuosismo, energía y perfecta sincronicidad que desplegaron ambos intérpretes (…) no hicieron más que sorprender a un público que, sin ninguna idea preconcebida pero sí con muchísima receptividad, salieron encantados y entusiasmados, con ganas de más.” Diari de Tarragona, 9/VIII/2015

La idea de Flutercussió neix el març de 2013 durant una gira orquestral pel Japó en la que participen els seus components, Isabel Serra, flauta travessera i Francisco Montañés, percussió. Amics i companys de professió des de fa anys, decideixen explorar un repertori cambrístic nou i diferent, en el sí d’una formació poc usual. Les característiques i la varietat de la percussió permeten que en els seus concerts la instrumentació d’una obra a una altra canvii completament. Així, es combinen els matisos melòdics, impressionistes i jazzístics del duo de flauta i vibràfon al costat de peces marcadament rítmiques, inspirades en cultures tradicionals com la hindú o la turca. La melodia pot ser acompanyada des d’únicament la caixa a desplegar el set més ampli d’instruments de percussió imaginable. Es tracta, en definitiva, d’un programa de música dels nostres temps, format en la seva majoria per obres creades en els últims anys del s. XX o ja al s. XXI.

Per altra banda, des del principi Flutercussió ha tingut també la intenció d’arribar als més petits, a través d’activitats didàctiques i contes-concert. En aquesta línia se situa l’espectacle “Omumbo Rombomba. Contes afroamericans”, en col·laboració amb el contacontes veneçolà Alexander Hernández, que també s’ha materialitzat en un CD.

Flutercussió ha actuat, entre d’altres llocs, a la Sala Xavier Turull de l’Escola de Música de Salou, a l’Escola Municipal de Música de Tarragona, a “La Cantonada” de Tarragona, al Harlem Jazz Club de Barcelona, al Bràvium Teatre de Reus, a les Biblioteques Públiques de Tarragona i de Vila-seca i al Bouquet Festival de Tarragona. És una de les poques formacions estables de les seves característiques i ofereix per tant l’oportunitat d’escoltar un repertori original i poc habitual, tot i que de gran atractiu i interès. L’excel·lent acollida dels seus concerts per part del públic i de la crítica des de la seva presentació confirmen l’alta qualitat i el nivell del seu treball.

FICHA TÉCNICA / FITXA TÈCNICA

Espectáculo / Espectacle:

Recital de flauta y percusión / Recital de flauta i percussió

Duración aproximada / Durada aproximada:

1 hora

Para más información / per a més informació:

https://flutercussio.wordpress.com

Dossier imprimible en pdf:

Dossier Flutercussió En Concert

Dossier Flutercussió Omumbo Rombomba

Videos:

Playlist Flutercussió

Playlist Omumbo Rombomba