Biografia (català)

Isabel Serra Bargalló neix a Reus el 1976. Inicia els estudis de flauta al Conservatori de Tarragona on obté Matrícula d’Honor en tots els cursos i els Premis Extraordinaris de Grau Elemental i Professional. Obté el Títol Superior de flauta al CSMM de Barcelona i posteriorment el Postgraduate Diploma in Orchestral Training (2000) i el Master Degrée in Music Performance (2001) a la Guildhall School of Music and Drama de Londres.

Els seus mestres han estat Robert Sirvent, Magdalena Martínez, Jaime Martín, Philippa Davies, Paul Edmund Davies i Samuel Coles. Ha realitzat cursos de perfeccionament amb Vicens Prats, Emily Beynon, Peter-Lukas Graf, Meinhart Niedermayr, Roberto Fabbriciani, William Bennett, Sir James Galway, Willy Freivogel, Aurèle Nicolet, Katherine Hoover, Riccardo Ghiani, Aldo Baerten, Álvaro Octavio, Wilbert Hazelzet i Rachel Brown.

Ha obtingut nombrosos premis i reconeixements entre els que destaquen: Concurs Permanent de JJMM d’Espanya (Segorbe, 1993 i Alcalá de Henares, 1995), beques de la Fundació Yamaha-Hazen Europa (Madrid, 1997), JONDE (1998), Fundació Agrupació Mútua (Barcelona, 1999), Generalitat de Catalunya (1999 i 2000) i Fundació Sylvia&Dennis Forbes (Londres, 2000). Primer Premi al Concurs Nacional de Flauta (San Sebastián, 1999).

Com a solista ha interpretat el Concert “Il Gardellino” de Vivaldi amb l’orquestra de cambra Camerata XXI, el Concert en La Major de C. P. E. Bach amb el Guildhall Strings Ensemble, el Concert en Do Major per a piccolo i orquestra de Vivaldi amb el Guildhall Early Music Group, el Concert “La Tempesta di Mare” de Vivaldi amb l’Orquestra de Cambra de Vila-seca i la integral dels Concerts de Brandemburg de J. S. Bach amb l’orquestra Camera Musicae.

Ha estat membre integrant de la JONC i de la JONDE i ha col·laborat amb altres formacions orquestrals com l’Orquestra Simfònica del Vallès, la National Musicians Symphony Orchestra, la London Symphony Orchestra, l’Orquestra Simfònica Europea, l’Orquestra de Cambra d’Andorra, l’Orquestra de Cambra de Vila-seca, l’Orquestra Camera Musicae i l’Orquestra Simfònica Camerata XXI.

Els compositors Agustín Castilla-Ávila, Marian Márquez i Conrad Setó li han dedicat obres seves.

Durant la seva trajectòria ha col·laborat amb nombroses formacions cambrístiques. Actualment compagina la música de cambra amb la docència i l’activitat orquestral. És membre del Duo Bruyères amb el pianista Andrés Moya. L’any 2017 edita el seu primer CD, “Flute Spirit”, amb obres per a flauta sola.

Llicenciada en Història de l’Art per la URV. El seu interès per la història i la música antiga l’ha portat a realitzar estudis de traverso a l’ESMUC sota el mestratge de Marc Hantaï.