Biografia – català

Premiada per JJMM d’Espanya, Yamaha-Hazen Europa, Fundació Agrupació Mútua, la Generalitat de Catalunya, Sylvia & Dennis Forbes Award, 1r Premi al Concurs Nacional de Flauta San Sebastián. Master en interpretació per la Guildhall School of Music and Drama de Londres. Estudis de música antiga a l’ESMUC de Barcelona. Ha actuat a Catalunya, Espanya, Regne Unit, Àustria, Croàcia i Japó. El seu CD “Flute Spirit” recull obres per a flauta sola del s. XX i XXI. Compositors de renom han escrit per a ella. Com a solista ha actuat acompanyada per Camerata XXI, el Guildhall Strings Ensemble, l’Orquestra de Cambra de Vila-seca i Camera Musicae entre d’altres. Actualment compagina la música de cambra tant amb la flauta moderna com amb el traverso amb la docència i l’activitat orquestral.

 

Des de ben aviat la carrera de la flautista Isabel Serra Bargalló es veu guardonada amb nombrosos premis i reconeixements entre els que destaquen: Matrícula d’Honor en tots els cursos i Premis Extraordinaris de Grau Elemental (1990) i Professional al Conservatori de Tarragona (1993), Concurs Permanent de JJMM d’Espanya (Segorbe, 1993 i Alcalá de Henares, 1995), beques de la Fundació Yamaha-Hazen Europa (Madrid, 1997), JONDE (1998), Fundació Agrupació Mútua (Barcelona, 1999), Generalitat de Catalunya (1999 i 2000), Fundació Sylvia & Dennis Forbes (Londres, 2000)… Primer Premi al Concurs Nacional de Flauta (San Sebastián, 1999). Obté el Postgraduate Diploma in Orchestral Training (2000) i el Master Degrée in Music Performance (2001) a la Guildhall School of Music and Drama de Londres. Estudis de música antiga a l’ESMUC de Barcelona.

Robert Sirvent, Magdalena Martínez, Jaime Martín, Philippa Davies, Paul Edmund Davies i Samuel Coles han estat els seus mestres. També es perfecciona rebent consells de Vicens Prats, Emily Beynon, Peter-Lukas Graf, Meinhart Niedermayr, Roberto Fabbriciani, William Bennett, Sir James Galway, Willy Freivogel, Aurèle Nicolet, Katherine Hoover, Riccardo Ghiani, Aldo Baerten, Álvaro Octavio, Wilbert Hazelzet, Rachel Brown i Marc Hantaï.

Ha actuat a Catalunya, Espanya, Regne Unit, Àustria, Croàcia i Japó. El seu CD “Flute Spirit” recull obres per a flauta sola del s. XX i XXI. Els compositors Agustín Castilla-Ávila, Marian Márquez i Conrad Setó li han dedicat obres seves.

Després de formar part d’orquestres joves com la JONC i la JONDE, ha col·laborat professionalment amb altres formacions com l’Orquestra Simfònica del Vallès, la National Musicians Symphony Orchestra, l’Orquestra Simfònica Europea, l’Orquestra de Cambra d’Andorra, l’Orquestra de Cambra de Vila-seca, l’Orquestra Camera Musicae i l’Orquestra Simfònica Camerata XXI.

Com a solista ha interpretat el Concert “Il Gardellino” de Vivaldi amb l’orquestra de cambra Camerata XXI, el Concert en La Major de C. P. E. Bach amb el Guildhall Strings Ensemble, el Concert en Do Major per a piccolo i orquestra de Vivaldi amb el Guildhall Early Music Group, el Concert “La Tempesta di Mare” de Vivaldi amb l’Orquestra de Cambra de Vila-seca i la integral dels Concerts de Brandemburg de J. S. Bach amb l’orquestra Camera Musicae.

Actualment compagina la música de cambra tant amb la flauta moderna com amb el traverso amb la docència i l’activitat orquestral.

Isabel Serra Bargalló és llicenciada en Història de l’Art per la URV.