Música de Benjamin Britten a l’entrega de Premis de Fotografia i Poesia de Cambrils

El Grup de Flautes de l’Escola Municipal de Música de Cambrils participarà el proper dissabte 30 de novembre a les 18h a l’entrega de guardons del 26è Premi Internacional de Fotografia i del 3r Premi de Poesia, convocats anualment per l’Ajuntament de Cambrils. L’acte es durà a terme a la Sala de Plens.

2013 ha estat un any de conmemoració d’aniversari de diversos compositors, Verdi i Wagner entre els més cel·lebrats. Però també cal recordar el centenari del naixement d’un compositor importantíssim i més recent, l’anglès Benjamin Britten (n. Lowestoft, 22 novembre 1913; m. Aldeburgh, 4 desembre 1976).

Britten

A més de compositor, Benjamin Britten va ser director d’orquestra i pianista. Figura preeminent de la generació britànica que va destacar just abans de la Segona Guerra Mundial, se’l recorda per obres cabdals com l’òpera Peter Grimes (1945), el War Requiem (1962) o la Guia d’orquestra per a joves (1946) entre d’altres. Britten també va escriure prolíficament per a amateurs i per a nens; aquesta vessant de la seva obra, lluny d’estereotips, potencia el millor de les capacitats dels intèrprets i suposa un repte per a ells.

En aquesta línia, el Grup de Flautes, integrat per Núria Pérez, Joan Manel Luque, Sandra Pallarès i Isabel Serra interpretarà una selecció de la Suite Alpina. Es tracta d’un conjunt de peces molt breus que representen escenes inspirades en l’estació d’esquí suïssa de Zermatt: l’arribada, el rellotge suïs, la baixada per la pista, les muntanyes, el comiat… També podrem escoltar la primera de les 6 Metamorfosis per a oboè sol, Pan, en versió de flauta sola, a càrrec de la professora Isabel Serra.

1 thought on “Música de Benjamin Britten a l’entrega de Premis de Fotografia i Poesia de Cambrils

  1. Pingback: Música de Benjamin Britten a l’entrega de Premis de Fotografia i Poesia de Cambrils | Isabel Serra Bargalló

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s