Musicoteràpia a l’Hospital Universitari St. Joan de Reus

La Mar Martori és una bona amiga meva que des de fa anys està aplicant la musicoteràpia, disciplina en la que és experta, als pacients d’oncologia de l’Hospital de Sant Joan de Reus.

Cada any, pels voltants de Nadal, organitza un concert on alumnes, amics i col·laboradors participen voluntàriament i porten música als passadissos del centre. Tot plegat per alleugerir una mica l’estada dels pacients. Però sota el meu punt de vista, aquesta acció solidària ens enriqueix, sobretot, a nosaltres, els mateixos músics. Fent-nos baixar de l’escenari per tocar de peus a terra, establint un punt de contacte amb la realitat que sovint perdem durant les hores d’estudi i d’assaig.

Ahir dilluns 23 de desembre, de 16 a 19 h de la tarda, vaig ser afortunada de ser part d’aquest concert on, a més de retrobar companys de professió, vaig coincidir amb noves persones, músics, personal sanitari, pacients… va ser un plaer fer música plegats. I vaig sortir d’allà adonant-me d’una cosa més. Si mai he de passar un temps a un hospital, el millor regal que em podrien fer és la música.

12469658_10156423316950427_6722656651053104381_o

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s