Presentació de “Flutercussió” a Tarragona divendres 16 de maig

CARTELL FLUTERCUSSIÓ

L’Escola Municipal de Música de Tarragona serà la seu la setmana vinent del primer concert del duet de flauta travessera i percussió “Flutercussió”, format per Isabel Serra i Paco Montañés. Serà divendres 16 de maig a les 19 h. a la Sala d’Actes del centre, amb entrada lliure per a tothom.

“Flutercussió” explora un repertori cambrístic nou i diferent, en el si d’una formació poc usual. Les característiques i la varietat de la percussió permeten que la instrumentació d’una obra a una altra canvii completament. Així, combinarem els matisos de la flauta i el vibràfon en dues de les peces: “Impression n. 1” de S. Fink i “Concert Duet” de M. Houliff. Un registre totalment diferent ens l’aportaran la “Devil Dance” de P. E. McDonald o la “Dansa d’Esmirna” del català J. Cervelló, inspirades en els ritmes i les escales pròpies de cultures tradicionals com la hindú o la turca respectivament. De B. C. Roter interpretarem el primer moviment de la “Sonata per flauta i percussió”, d’estil proper a Aaron Copland i en el que la melodia és acompanyada únicament per la caixa. Per últim, “Variations” de G. Frock és l’obra que incorpora el set més ampli d’instruments de percussió; malgrat el nexe temàtic, cada variació és un món amb una atmosfera i caracter diferents, des del més delicat intimisme, al virtuosisme o la improvisació més desenfrenada. Es tracta, en definitiva, d’un programa de música contemporània format en la seva majoria per obres de compositors nord-americans escrites en els últims anys del s. XX o ja al s. XXI.

Si voleu estar informats d’ara en endavant de totes les activitats de “Flutercussió” ho podeu fer clickant “m’agrada” a la nostra pàgina de facebook:

https://www.facebook.com/pages/Flutercussi%C3%B3/305288316294607?fref=ts

o bé seguint-nos a twitter:

Moltes gràcies!!

1 thought on “Presentació de “Flutercussió” a Tarragona divendres 16 de maig

  1. Pingback: altacapa » Blog Archive » Flutercussió

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s