Resum acadèmic 2016-2017

Gran part de la meva dedicació professional com a flautista està destinada a la docència. El curs acadèmic que acabem de tancar ha estat un dels més intensos dels darrers anys en aquest aspecte, ja que he estat al càrrec de la totalitat de dues aules de flauta travessera: la de l’Escola de Música de Salou, on treballo des de l’any 2000, i la de l’Escola de Música de Cambrils, a la que he estat vinculada com a professora entre 2005 i 2015 i on he impartit classes aquest curs de manera puntual.

En aquesta entrada voldria assenyalar les activitats més destacades que han dut a terme els alumnes d’ambdues escoles al llarg d’aquest curs i agrair a tots ells la dedicació i entusiasme amb que s’han entregat a l’estudi de la flauta. Entre tots hem realitzat una labor musical molt profitosa.

Amb el Grup de Flautes “Boccherini” de l’EMMS, format per Paz Fandiño, Mireia Gutiérrez, Pilar Llobet i jo mateixa, hem treballat intensament repertori de qualitat, portant música de J. S. Bach a la Residència d’avis de Salou per Nadal i realitzant un concert de cloenda a l’Escola afegint a Bach música de Beethoven, Devienne i d’altres. Aquest concert va servir per cel·lebrar la fi de l’estada al centre de la Mireia i la Paz que, per estudis i treball respectivament, deixen l’Escola enguany. El Grup de Flautes “Boccherini” continuarà el curs 2017-2018 amb la integració de nous alumnes.

A Cambrils, el Grup de Flautes “Tuttiflauti”, format per Mariel Touzet, Aina Nolla, Emma Gómez, Eulàlia Canals, Irene Fernández, Maria Costa i Judit Queral, va posar música a la cerimònia de les Noces d’Or que l’Ajuntament ofereix a les parelles del poble. També va participar a la Música als Balcons i, amb la col·laboració amb el flautí de Montserrat Vivas, ex alumna de l’Escola i membre de l’Orquestra Simfònica de la URV, es van presentar a les Pinzellades Musicals de Tarragona.

Francesc Cortiella, alumne de Cambrils, ha finalitzat els estudis a l’Escola i ha estat admès a 4t de Nivell Mitjà al Conservatori de Vila-seca per continuar la seva formació musical. Ens vàrem acomiadar al Recital Final i al Concert de Joves Intèrprets a la Cripta. Molta sort, Cesc, en la teva nova etapa.

19396717_1479188068807193_1244090393369116816_n

També m’agradaria fer esment de la graduació de la Núria Pérez al Conservatori de Vila-seca. La Núria va entrar al Conservatori a 5è de Nivell Professional fa dos anys i va ser alumna meva durant molt de temps a l’Escola de Cambrils. Felicitats, també, Núria!

Foto enviada per Isabel Serra

Tot i que he destacat la feina dels alumnes més avançats, que és la més visible, no volia acabar aquest escrit sense esmentar la feina dels més petits. Estic orgullosa d’haver posat el meu granet de sorra per iniciar alguns alumnes en el seu primer any d’instrument. També de continuar amb la formació dels qui ja porten uns anyets tocant. A tots vosaltres, ànims i a seguir aprenent. Bon estiu!

19029633_1473131149412885_1337712309618863119_n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s