Primer concert de FLUTERCUSSIÓ del 2015, a Salou

L’Escola Municipal de Música de Salou està de celebració: es tracta del seu 25è aniversari. Per aquest motiu, i entre d’altres moltes activitats, ha organitzat un cicle de concerts protagonitzats per alguns dels seus professors. Com ha docent en aquest centre des del 2001, tinc el plaer de participar en un d’ells amb el grup FLUTERCUSSIÓ (duet de flauta i percussió) el proper 20 de gener. L’acte serà a les 19 h a la Sala Xavier Turull de l’Escola, situada al C/Advocat Gallego 2, 43840 – Salou.

25anysSalou

La idea de FLUTERCUSSIÓ neix el març de 2013 durant una gira orquestral pel Japó en la que participem Paco Montañés, percussionista, i jo mateixa, amics i companys de professió des de fa anys. Junts decidim formar el duo per tal d’explorar un repertori cambrístic nou i diferent, basat sobretot en obres del segle XX i XXI.

El programa que oferirem presenta l’atractiu de la varietat instrumental de la percussió, que permet que la formació canvii completament d’una obra a una altra. Així, es fonen els colors de la flauta i el vibràfon en dues de les peces: “Impression n. 1″ de S. Fink i “Concert Duet” de M. Houliff. Un canvi de registre l’aporten la “Devil Dance” de P. E. McDonald o la “Dansa d’Esmirna” del català J. Cervelló, inspirades en els ritmes i les escales pròpies de cultures tradicionals com la hindú o la turca respectivament. De B. C. Roter s’interpreta el primer moviment de la “Sonata per flauta i percussió”, d’estil proper a Aaron Copland i en el que la melodia és acompanyada únicament per la caixa. Per últim, “Variations” de G. Frock és l’obra que incorpora el set més ampli d’instruments de percussió; malgrat el nexe temàtic, cada variació és un món amb una atmosfera i caracter diferents, des del més delicat intimisme al virtuosisme o la improvisació més desenfrenada. En definitiva, un concert ple de matisos que de ben segur us sorprendrà.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s