Segon aniversari de la web

Hola amics!

Aquests dies es compleixen dos anys des de que vaig inaugurar aquesta web informativa i alhora recopilatòria de la meva activitat professional com a flautista i creadora. I quin millor moment que aquest per fer repàs del que ha estat el curs 2014-2015 i per fer cinc cèntims del que es preveu per al 2015-2016. Tot i que ja se sap que sempre queda espai obert a la sorpresa!!

El curs s’ha caracteritzat sobretot pel treball continuat amb els dos grups de cambra estables iniciats el 2013 amb dos grans amics i professionals respectivament: el “Duo Bruyères” amb el pianista Andrés Moya i “Flutercussió” amb el percussionista Paco Montañés. També he col·laborat amb el Conservatori de Tarragona, amb l’Orquestra Simfònica Camerata XXI, en diferents projectes relacionats amb la narrativa, la poesia i la fotografia, en activitats pedagògiques… i he realitzat les primeres incursions en la música antiga. Però anem per parts:

El “Duo Bruyères” va culminar el seu treball al mes de gener de 2015 al 2n Cicle d’Antics Alumnes del Conservatori de Tarragona, interpretant el programa amb obres de Mozart, Toldrà, Debussy, Reinecke, Moszkovski i d’altres que ens ja ens havia portat per diferents sales de Tarragona, Reus, Riudoms i Cambrils durant el 2014.

Al mes d’octubre 2014 vam realitzar la gravació del “Sonetí de la Rosada” d’Eduard Toldrà, una de les nostres peces favorites, que podeu trobar a youtube:

Actualment el programa del duo es troba en fase de remodelació i assaig de repertori nou que esperem oferir-vos en temporades successives. Pretenem combinar obres clau del repertori cambrístic de flauta i piano amb estrenes i música actual poc interpretada, tant de compositors de casa nostra com d’altres procedències.

“Flutercussió” ha estat l’agrupació més activa. L’assaig continuat, les diverses gravacions que hem anat penjant del nostre repertori a youtube (https://www.youtube.com/channel/UCkWdLmbaj9VgGWOcZlwTAfg), els concerts a l’Auditori de Salou i dintre del Bouquet Festival de Tarragona… han reafirmat la bona acollida del públic i de la crítica amb comentaris com aquest:

“El virtuosismo, energía y perfecta sincronicidad que desplegaron ambos intérpretes (…) no hicieron más que sorprender a un público que, sin ninguna idea preconcebida pero sí con muchísima receptividad, salieron encantados y entusiasmados, con ganas de más”

(Diari de Tarragona, 9 d’agost 2015)

Sin título - 10

A més a més s’ha materialitzat la col·laboració de “Flutercussió” amb el contacontes veneçolà Alexander Hernández mitjançant el projecte “Omumbo Rombomba, contes afroamericans”. Aquest projecte consta d’un CD (ja a la venda) i d’un espectacle (en la seva vessant infantil o per a adults) que ja hem representat a diversos llocs a Tarragona i properament farem a Barcelona al Festival de Narrativa Oral “Tots els Mots”, i també a diverses escoles, cicles i biblioteques.

Assenyalo que “Flutercussió” te web pròpia, també creada durant aquest curs, on podeu consultar tota la seva activitat i agenda:

https://flutercussio.wordpress.com/

La literatura ha estat present en la meva activitat musical aquest curs no només a través dels contes sinó també a través de la poesia. L’excel·lent escriptora i millor amiga Roser Guasch va presentar el seu poemari “Platja Llarga” aquest estiu, el qual va inspirar les fotografies de Sita Grau i va donar-me llibertat per elegir un repertori de flauta sola de música del s. XX que va acompanyar imatges i lectura en un emotiu espectacle de maridatge a la Casa-Museu de Pau Casals a Sant Salvador, El Vendrell. Desitgem promoure aquest tipus d’actes en els que diverses arts col·laboren i es potencien l’una a l’altra.

7

L’escriptura i reflexió sobre música i altres temes que m’apassionen és també quelcom que practico i estic molt contenta perquè recentment, aquest mateix octubre, ha sortit publicat el meu article La flauta como metáfora en el Tao a la revista “Todo Flauta” de l’Associación de Flautistas de España (AFE).

Però tornant al que faig més sovint, que és tocar la flauta, afegeixo que un any més he seguit col·laborant en la part instrumental de la producció operística de l’aula de cant del Conservatori de Tarragona; aquesta vegada amb l’òpera “Gianni Schicchi” de Puccini. Des d’aquest mes de setembre tinc el goig també de col·laborar pedagògicament amb el Conservatori, de manera temporal, com a professora de flauta travessera.

Altres activitats pedagògiques que he realitzat aquest curs, a banda de la meva tasca habitual com a professora de flauta, han estat la representació del conte “El Ball de la Cecília”, amb text, imatges i música pròpies, a la Llar d’Infants “Pineda” de Vila-Seca al novembre, i la col·laboració amb l’Orquestra Simfònica “Camerata XXI” interpretant “Pere i el Llop” de Prokofieff al cicle per a escolars al Teatre Bartrina de Reus al febrer.

Per acabar, he ampliat la meva formació i experiència amb el traverso (que ja utilitzo a la gravació i als espectacles d’ “Omumbo Rombomba”) participant al Festival de Música Antiga “Aestas Musica” a Varazdin, Croàcia, el passat mes d’agost. En aquest festival he tingut l’oportunitat de treballar amb la reconeguda flautista Rachel Brown, antiga mestra de la que continuo aprenent, i he participat en diversos concerts de música de cambra, orquestra i òpera barroques amb instruments originals. Estic molt il·lusionada i m’agradaria seguir endinsant-me en el món de la interpretació històrica.

3

Finalment, només em queda donar les gràcies a totes les persones que m’han acompanyat durant aquest curs i han donat suport i sentit al que faig: pares, família, amics, mestres, coneguts, institucions, públic, organització de concerts… Gràcies a tots els que heu confiat en mi.

Bon curs a tothom!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s