Estrena de l’obra de Marian Marquez “Abril” (2016), per a flauta sola

Enregistrament dintre del marc del Bouquet Festival de Tarragona de l’estrena mundial el passat 15 de juliol de l’obra per a flauta sola “Abril”, de Marian Marquez, que la compositora i amiga em va dedicar.

La peça evoca, per mi, la sortida del Sol, el cant de diversos ocells, algun insecte, el vent, la plenitud del migdia, la pluja… propis de la Primavera. Són aquestes les imatges i sensacions que pretenc transmetre amb la música. El pas de les estacions ens mostra un tipus de temps diferent al temps històric o lineal: el temps cíclic. Les Estacions defineixen cada època climàtica provocada per la diferent distància i inclinació de la Terra en donar un gir complet al Sol. I cada estació causa en nosaltres sensacions i estats d’ànim diferents que es repeteixen cíclicament. A través de l’oïda, “Abril” suggereix molt del que ens porta la natura en aquest mes.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s