Nou vídeo de “Flutercussió” a Youtube: S. Fink, “Impression núm. 1”, per flauta i vibràfon

Us presento el darrer vídeo que hem realitzat amb “Flutercussió”, duet de flauta i percussió. Es tracta d’ “Impression núm. 1”, de S. Fink, per a flauta i vibràfon.

Com a flautista, el més interessant del treball i interpretació d’aquesta obra ha estat la possibilitat de conèixer el mode d’escriptura d’un compositor-percussionista. Això m’ha obert la ment i el cos a traslladar a la flauta colors i conceptes poc habituals. No cal dir que en aquesta tasca els suggeriments del Paco Montañés han estat cabdals. En definitiva, aquesta és la base de l’experiència de “Flutercussió”: l’intercanvi d’idees entre dos músics amb instruments de naturalesa completament diferent: el vent i la percussió.

Per a que conegueu una mica Siegfried Fink, a continuació us faig cinc centims de la seva vida:

Siegfried Fink (1928-2006), compositor, percussionista i professor alemany, fou una figura reconeguda de l’escena del desenvolupament de la percussió professional a Alemanya després de la Segona Guerra Mundial. Fink va estudiar percussió i composició a la Universitat de Música de Weimar. Va treballar com a pedagog i en diverses orquestres a Weimar, Magdeburb, Lübeck, Hannover i Wüzburg. En aquesta darrera ciutat, va dirigir el prestigiós Studio für Perkussion, on va educar més de 100 alumnes i va desenvolupar nous mètodes d’ensenyament i noves maneres de tocar els instruments de percussió, especialment pel que fa a la música contemporània. La seva obra artística i creativa està documentada en més de 20 gravacions. Va composar més de 160 obres, tant didàctiques com per a concert. Compren obres per a solista així com música de cambra, ballet i bandes sonores. Molts dels seus alumnes han rebut premis a concursos internacionals i han esdevingut percussionistes internacionalment reconeguts.

Gaudiu!!fink

2 thoughts on “Nou vídeo de “Flutercussió” a Youtube: S. Fink, “Impression núm. 1”, per flauta i vibràfon

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s